Naturex

FacebookTwitterGoogle Bookmarks

Firmamassage som sundshedspolitik

Det er vitalt for moderne arbejdspladser, at have gode og dygtige medarbejdere, der yder en helhjertet indsats for virksomheden. Det handler om kompetencer og om et godt arbejdsmiljø.

Det handler om personalepolitik, hvortil en firmamassageordning kan være et godt redskab til at bistå en aktiv og moderne arbejdspolitik. Uanset hvordan vi arbejder, så udsættes kroppen for belastning. Firmamassage gavner medarbejderens velvære og mindske sygefraværet.

Firmamassage, som et tilbud i personaleplejen, har vist sig at give bedre velvære og mindre sygefravær. Tilfredse medarbejdere og et godt arbejdsklima er en god investering, og fordelene er målbare. Også firmaer med et mindre antal medarbejdere kan med fordel investere i deres medarbejderes helbred og velbefindende. Med nedsatte sygedage nedsættes belastningen på kolleger, der ellers må påtage sig yderligere arbejde, når en kollega bliver syg.

Ved at pleje kroppen med forskellige behandlingsformer undgås stress, muskelspændinger, musearm, hovedpine, ryg- problemer, træthed m.m. og sygedage mindskes. Ved at pleje helbredet sikres også bedre trivsel hos de ansatte. Det vil af medarbejderne opfattes som et attraktivt personalegode, da virksomheden viser engagement i medarbejdernes fysiske velbefindende.

Fordeling af udgifter

Enten kan massageordningen finansieres alene af virksomheden, eller udgiften afholdes alene af medarbejderen. Ordningen hvor udgiften trækkes over medarbejderens bruttoløn afventer vi fortsat en melding fra Skat omkring.

Det er også muligt, at arbejdsgiver blot stiller lokale og evt. tid til rådighed for ordningen, men udgifterne dækkes alene af medarbejderne.

Kontakt os for et uforpligtende tilbud på dine medarbejderes sundhed

Win-Win

Øget fokus på sundhed har vist sig, at være en win-win situation for både ledelse og medarbejdere.

Sundhedsordningerne øger nemlig tilfredsheden hos medarbejderne og er med til at nedsætte sygefraværet. For den enkelte arbejdsplads er sundhedsordningerne mere og mere blevet et konkurrenceparameter på arbejdsmarkedet. Virksomhederne er godt klar over, at hvis de skal tiltrække kompetente medarbejdere, så er det efterhånden en forudsætning, at de har tilbud om for eksempel sund mad, motion og massage.

Gevinsten ligger i at få sundere, gladere og mere motiverede medarbejdere. Og i sidste ende er sundhed, glæde og motivation med til at øge præstationerne ved skrivebordet og mindske antallet af sygedage.

Lederne om massage københavn
”Medarbejdersundhed som en del af personalepolitikken”

Lederens ansvar

Op mod 85 % af medarbejderes sygefravær skyldes problemer med ryg, skulder og nakke. De mener, at det er lederens ansvar, at tage hånd om problemer, der opstår pga. løfteteknikker, arbejdsstillinger eller computerarbejde. Problemet er uundgåeligt på mange arbejdspladser, hvorfor en aflastende og dybdegående massage afhjælper meget sygefravær og skabe glade og produktive medarbejdere.

Massage københavn
Reducerede sygdomsfraværet fra 15% til 1,7%

Sundhedsordninger

Rambøll Management Consulting udarbejdede i 2010 en rapport omkring sundhedsordninger i kommunalt regi. Rapporten giver et indblik i effekt, såvel som efterspørgsel af forskellige sundhedsordninger, herunder massage.

Rapporten viser, at massage ligger blandt de mest populære og effektive sundhedsordninger.

Rambøll's rapport "Sundhedsordninger på det kommunale område".